bg-education--robot--robko-f111

Целта е, да се произведе обучителен робот, с цена под 100 EURO, та всеки ученик от която и да е държава да го има в дома си. С ROBKO F1.1.1 учениците ще се обучават да правят управляващи програми на C++ за да управляват роботи. С този робот учениците ще тестват и настройват в дома си, програмите който са написали на С++. Целта е учениците да научат C++ и да се научат да създават управляващи програми за промишлените роботи и манипулатори за индустрията и космоса когато пораснат.

This project is solving the ROBOT FROM SALVAGING MATERIAL AND CONTROLED BY SMARTPHONE challenge.

Description

BG EDUCATION ROBOT ROBKO F1.1.1 се представя пред NASA International Space Apps Challenge 2014 от представителния отбор на Националното Училище по Роботика "НУР-Пловдив".

Иновативното Национално Училище по Роботика е създадено от Сдружението "Математици, Информатици и Роботици без границa".

ИНФО Българския Иновативен Обучителен Робот "BG ROBOT ROBKO F1.1.1 "

Този иновативен Робот надминава способностите на американския робот 3PI, Роботa LEGO и ROBOTA Arduino.

"BG ROBOT ROBKO F1.1.1 " може да завива сточност до 3 градуса, благодарение на ФРП кодерите, които са свързани с двете колелета. Вижте двете ФРП на видеото, което се показабно в графата VIDEO. "BG ROBOT ROBKO F1.1.1 " има възможност да му се инсталират и 2 ръце с които да прави всевъзможни движения и захващания.

Цената на BG Робот ROBKO F1.1.1. ще е не повече от 100 евро, докато Робота Лего струва 800 евро и е непостижим за учениците в България.

Освен това Робота Лего се програмира чрез подреждане на икони, а не чрез писане на програми на С++. Общоизвестно е, че и най големия експерт на робота Лего, не е приложим в реалната индустрия за производство на роботизирани системи и манипулатори, ако не знае езика за програмиране С++.

Българския Иновативен Обучителен Робот BG ROBOT ROBKO F1.1.1 решава този проблем, защото обучава учениците на езика за програмиране С++, на който се създават професионалните управляващи програми на всички промишлени Роботи и Манипулатори за индустрията и космоса.

Целта на разработката на тима ръководен от инж. MSc.Александър Чобанов е всеки ученик от България и света, който проявява интерес към създаване на програми за роботи да има в дома си робот, на който да експериментира и настройва програмите си написани на езика за програмиране С ++.

Партньор на НУР-Пловдив е Институт по системно инженерство и роботика към БАН-София.

Чрез тази иновативна методика на обучение, която предлага BG ROBOT ROBKO F1.1.1 учениците ще се подготвят за реалното производство в България на роботизирани системи и промишлени манипулатори.

В BG Робота РОБКО F1.1.1. са заложени технологиите и сензорите на робота "ФИНИКС", който NASA изпрати на планетата МАРС. Робота ФИНИКС който NASA изпрати на МАРС има само една ръка. а на BG Робота РОБКО F1.1.1. могат да се инсталират 2 ръце.

Българския Иновативен Обучителен Робот BG ROBKO F1.1.1., ще се произвежда в България от "Математици, Информатици и Роботици без границa" EOOД и ще се дистрибуира в целия свят. Целта всички ученици на земята, който се интересуват от Роботика да имат в домовете си Българския Иновативен Обучителен Робот BG ROBKO F1.1.1 за да стават все по умни и можещи в технологично отношение.


Project Information


License: Academic Free License 3.0 (AFL-3.0)


Source Code/Project URL:


Resources


TeamLoading...
×
Loading...
×